Rajská omáčka
Dietní
1 porce
200g hovězího masa, FIT kečup (případně jiný sladký kečup), hladká mouka, cukr, mléko, sůl
- do osolené vody dáme vařit maso doměkka. Jakmile bude hotové, vyjmeme jej z vývaru, do vývaru dáme 2-3 lžíce kečupu, promícháme a přivedeme k varu zahustíme nasucho opraženou moukou, povaříme, dochutíme cukrem a přidáme 1/4 hrnečku mléka, možno dosolit.
Nedietní
- nedietní rajská má základ na cibuli, část vývaru (dietní a nedietní porce) z hovězího přidáme k osmažené cibuli, přidáme kečup nebo protlak, 2 bobkové listy, nové koření, 15 celých pepřů, strouhaný perník a zahustíme jíškou (máslo, mouka), povaříme a přecedíme.
Komentáře
Přehled komentářů
Místo cibule v klasické rajské jsem podusila nakrájenou mrkev, zalila rajskou šťávou, rozmixovala a dochutila soli a cukrem.
Zdravější bez mouky
(Pavla, 18. 3. 2017 13:15)