Kuře s nádivkou
Dietní
1 porce
100g kuřecích řízků, hladká mouka, den stará houska, šunka, odstředěné mléko, bílek, máslo, sůl, petržel ši pažitka
- kuřecí řízek rozřízneme a uděláme kapsu, do kapsy nandáme nádivku a zajistíme nití či párátky
Nádivka:
Houska namočená v mléce (dobře vyždímáme, nedáváme všechno mléko), přidané máslo, vyšlehaný bílek, šunka, zelená nať, sůl - celou směs dobře propracujeme
Kuře s nádivkou dáme do vymazaného a vysypaného pekáčku strouhankou, podlijeme vodou a dáme péct. Po upečení můžeme dát do vývaru kousek másla.
Přílohy
- brambory, kaše lépe ne, část mléka je už v nádivce
- rýže
Z jara můžeme dát do nádivky mladé kopřivy
- je možné udělat třeba i pečená kuřecí stehna na vodě (sůl, bazalka) a nádivku přidat navrch