Boloňská omáčka
Dietní
(1 osoba)
100 g těstovin, 150g libového mletého masa, 50g mrkve, 20g cibule, 50g dietního tvrdého sýru, 20g olivového oleje, 1 lžíce rajčatového protlaku, celerová nať
- nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celerovou nať osmažíme na oleji, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka, nakonec rozmixujeme či přepasírujeme. V druhém hrnci dáme do vody dusit mleté maso, počkáme až změkne a pak jej přendáme k zelenině a protlaku, podlijeme vodou a povaříme.
Nedietní
- před podáváním rozdělit na více porcí, nedietní dochutit pepřem, česnekovým kořením, chilli - dle chuti.
- jako přílohu kromě těstovin můžeme dát 30% tvrdý strouhaný sýr